‘Deze jaarwisseling slaan we even over’

Moerkapelle – De traditionele viering van de jaarwisseling in Moerkapelle gaat dit jaar niet door. Het Coronavirus heeft het afgelopen jaar voor vele evenementen roet in het eten gegooid en zo dus ook voor de feestelijke jaarwisseling in Moerkapelle.

‘’Wij als organisatie betreuren het enorm dat Moerkapelle het dit jaar zonder feestelijke overgang naar het nieuwe jaar moet doen’’ aldus Jeroen Buitenhek, een van de organisatoren.

‘’In samenspraak met de gemeente is besloten dat het als onverantwoord wordt gezien om een jaarwisseling als de jaren voorheen te organiseren. De kans dat we mede Moerkapellenaren besmetten met dit nare virus, willen we niet op ons geweten hebben’’.

Wel is de organisatie van de evenement positief. ‘’We hebben dit jaar al zo veel feestjes moeten inleveren, deze kan er ook nog wel bij. Maar, 2021 wordt een top jaar! We gaan ‘t winnen van het Coronavirus en ik wij pleiten voor een nationale feestdag als de beperkingen worden opgeheven’’.

De organisatie en de gemeente Zuidplas roepen alle Moerkapellenaren via een flyer die verspreidt is door het Hart van Holland op, om zoveel als mogelijk thuis te blijven tijdens de jaarwisseling en om de rust te bewaren.

De afsluitende slogan die de organisatie aan de inwoners mee wil geven is: ‘Keep strong, We will be back soon!’