Zuidplas luidde 2023 in zonder noemenswaardige incidenten

Foto ter illustratie

Door een goede voorbereiding van de gemeente, met de verschillende hulpdiensten en maatschappelijke organisaties heerste er een beheersbare situatie in alle dorpen. Ondanks dat er hier en daar wel overlast was door zwaar vuurwerk, is de jaarwisseling in Zuidplas rustig verlopen. Helaas zijn er op verschillende plekken toch nog vernielingen aangericht. De komende dagen wordt geïnventariseerd wat de schade is.

Mede door het werk van de buitendienstmedewerkers waren er weinig mogelijkheden om brand te stichten. In Moordrecht hebben wandelgroepen inwoners in de middag door de straten gelopen en hebben de jeugdwerkers van Stichting ZO! in de aanloop naar de jaarwisseling proactief contact gezocht met de jeugd. Verder organiseerde Stichting Cultureel Centrum Moordrecht zoals voorheen weer een zaalvoetbalwedstrijd voor jongeren in Sportcentrum de Mammoet in Gouda en kon men in de Molukse wijk rond 1:00 uur  genieten van een winterbarbecue. Hiermee is een herhaling van vorig jaar voorkomen.

In Moerkapelle werd even naar middernacht het geplande vreugdevuur ontstoken op het Dorpsplein bij Op Moer. Er stond wel veel wind, maar door de goede communicatie tussen de organisatie, de gemeente en de hulpdiensten was het verantwoord om deze dorpsactiviteit gewoon door te laten gaan.

Burgemeester Han Weber van Zuidplas zegt het volgende over de jaarwisseling: “We zijn blij dat onze oproep om het vooral gezellig en leuk te houden gehoor heeft gevonden. Ik wil mijn dank en waardering uitspreken richting de medewerkers van de gemeente, Stichting ZO!, de politie, de overige hulpdiensten, de Molukse gemeenschap en Stichting Cultureel Centrum Moordrecht. Ook wil ik de inwoners van Moordrecht die in kleine groepjes in de straten hebben gesurveilleerd bedanken voor hun inzet. Door met zijn alle samen te werken is jaarwisseling zonder grote incidenten verlopen. Ik kijk met trots en grote tevredenheid terug op hoe iedereen de jaarwisseling in Zuidplas heeft gevierd.”

De nacht is verder overal rustig verlopen.