Zuid-Holland steekt 6,9 miljoen in omscholen naar ICT’er

Zuid-Holland investeert 6,9 miljoen euro in het omscholen van ca drieduizend mensen richting de ICT. Met deze investering in het subsidieprogramma We IT, probeert de provincie een belangrijk deel van het (eigen) arbeidstekort weg te gaan werken. De omscholing is mede gericht op het opleiden van jongeren, vrouwen en mensen met een diverse culturele achtergrond. De pilotfase van We IT loopt tot en met 2021, daarna wordt het initiatief mogelijk verlengd tot en met december 2023.

Er zijn veel ICT vacatures en het aantal, blijft in de groeiende  digitalisering stijgen , het is een van de meest kansrijke sectoren om een baan te vinden. Het project We IT van de provincie Zuid-Holland streeft naar het opleiden van meer ICT professionals en in het programma werken aanbieders van IT opleidingen nauw samen met instellingen en bedrijven om de meest actuele (kortdurende) IT opleidingen aan te bieden.

Een voorbeeld is het onderdeel Techgrounds in het We IT project, waarin men vooral vrouwen en mensen met een culturele diversiteit in Rotterdam wil opleiden tot Web ontwikkelaars.

De markt heeft veel behoefte aan ICT’ers, een paar voorbeelden zijn: netwerkbeheerder, software ontwikkelaar, software architect, GIS specialist, Security engineer, scrum master data engineer, front-end developer enz.

Door Louis Bekker