Petitie verkeerssituatie Bredeweg overhandigd aan Gemeente Zuidplas

Foto: Hielke Dirks

De petitie die is gestart om de onveilige verkeerssituatie aan de Bredeweg in Moerkapelle aan te kaarten, is afgelopen dinsdag door de actiegroep ‘Bredeweg Veilig!’ overhandigd aan de gemeenteraad en wethouders van Zuidplas.

Aanleiding van de petitie was een ongeluk wat op zaterdag 8 oktober op de Bredeweg plaatsvond, waarbij een voetganger werd geschept door een voorbijrazende auto. Dit zorgde, zowel lokaal als landelijk, voor veel reacties. Angelique Dirks, die de situatie vorige maand had toegelicht bij Dichtbij Het Nieuws, ging samen met Bredeweg Veilig! naar het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel om de petitie officieel aan de gemeente te geven. Met deze petitie hoopt de actiegroep dat Gemeente Zuidplas zo snel mogelijk maatregelen gaat nemen om de verkeersveiligheid aan de Bredeweg te verbeteren. “Daarnaast gaan we vragen om als bewoner betrokken te worden bij de reconstructie van de Bredeweg. Want voor zover wij weten, is aan omwonenden nog niks gevraagd”, zei Angelique destijds tegen Dichtbij. Uiteindelijk is de petitie maar liefst 230 keer ondertekend.

Na de overhandiging van de petitie sprak Angelique de gemeenteraad en de wethouders toe. Ze heeft onder andere verteld hoe de verkeerssituatie aan de Bredeweg er momenteel uitziet en waarom hier nu echt iets moet veranderen. Dit omlijste ook het doel van de actiegroep: zowel binnen als buiten de bebouwde kom een veilige Bredeweg. Ook werd er nogmaals benadrukt hoe belangrijk de inspraak van bewoners is, wanneer het gebied uiteindelijk wordt geherstructureerd.

Het betoog wat Angelique namens de actiegroep Bredeweg Veilig! aan de gemeenteraad en de wethouders gaf, lees je hier.