ChristenUnie/SGP: bouw starterswoningen kruispunt Moerkapelse zijde/Dorpsstraat

Moerkapelle – De fractie van ChristenUnie/SGP ziet graag dat er starterswoningen worden gebouwd op de hoek van Moerkapelse zijde en de Dorpsstraat (tegenover eetcafé het ’t Wapen). Al lange tijd ligt het stuk grond er verlaten bij. Dit is een doorn in het oog van de ChristenUnie/SGP fractie.

Raadslid Peter Molenaar: “Het aanzicht van Moerkapelle ligt er niet fraai bij. Nadat in 2012 de oude pizzeria van Moerkapelle is gesloopt, is er geen enkele ontwikkeling geweest op dit stuk grond. Dit is erg jammer!”

Al in 2011 is er een bestemmingsplan vastgesteld dat ruimte biedt voor 9 starterswoningen. Molenaar: “Het is een uitstekende locatie voor starterswoningen. Er is een groot gebrek aan woningen voor jongeren, dus ik zie graag dat hier iets wordt ontwikkeld!”

Het fractielid van ChristenUnie/SGP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. Hierin vraagt hij aan het college hoe zij zo snel als mogelijk deze locatie kunnen gaan ontwikkelen.

Molenaar: “Het kan niet zo zijn dat het aanzicht van Moerkapelle er verpauperd bij blijft liggen. Het zou een sterke verbetering van de leefbaarheid van het Moerkapelse centrum zijn als hier wat gaat komen!”

De afgelopen jaren is het centrum van Moerkapelle erg opgeknapt. Veel inwoners van Moerkapelle weten dit te waarderen. In de plannen stond de ontwikkeling op dit stuk grond al wel ingetekend. Het is echter nooit tot realisatie gekomen. Dit is spijtig en dient spoedig te gebeuren zo betoogt het raadslid van de ChristenUnie/SGP-fractie. Het zou een kers op de taart zijn als ook deze locatie wordt ontwikkeld.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl