Waddinxveense mantelzorgers in de schijnwerpers

Waddinxveen  – Op 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Ook de Waddinxveense mantelzorgers van hulp- en/of zorgbehoevende inwoners worden deze dag in de schijnwerpers gezet. Zo worden er extra activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers op woensdag 10 en donderdag 11 november.

Geregistreerde mantelzorgers ontvangen hiervoor een uitnodiging. Zij kunnen zich voor een van deze dagen inschrijven voor een workshop “Koe schilderen”, een workshop “Creatief met oude boeken” of een workshop “Dichten met onze stadsdichter”. Uiteraard wordt er voor koffie met wat lekkers gezorgd.

Het programma is te vinden op www.mantelzorgcentraal.nl of volg ons op facebook.

Ook zal de gemeente Waddinxveen haar geregistreerde mantelzorgers weer een blijk van waardering toesturen in de vorm van een OPW cadeaubon twv € 50,-.

Ben je mantelzorger voor iemand die niet zonder jouw hulp of ondersteuning kan en ben je nog niet geregistreerd? Schrijf je dan vóór 1 november in via bovenstaande website of neem contact op met de mantelzorg coördinator via Waddinxveen@mantelzorgcentraal.nl  of T. 088 02 34 226.

Thema landelijke Dag van de Mantelzorg
Het thema van de Dag van de Mantelzorg is dit jaar ‘onzichtbare helden’. Want mantelzorgers zijn onzichtbare helden! Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom zetten we in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden.

Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad, er zijn er bijna 5 miljoen. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

Achtergrond
Ruim twintig jaar geleden nam MantelzorgNL het initiatief voor de Dag van de Mantelzorg, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende activiteit. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd en ontvangen mantelzorgers (in welke vorm dan ook) een waardering. Als landelijke belangenorganisatie ondersteunt MantelzorgNL deze initiatieven.

Wat is mantelzorg?
Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

Palet Welzijn is ISO gecertificeerd en een merk van Fundis. Fundis participeert in bedrijven die zorg en diensten leveren voor gezondheid en welbevinden.