Uitspraak Mallorcazaak: jarenlange celstraf voor dood Carlo Heuvelman

Foto: gedenkplaats voor Carlo Heuvelman

Sanil B., één van de drie hoofdverdachten in de rechtszaak rond de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen die vorig jaar zomer op Mallorca overleed, is veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. De rechtbank vindt dat er genoeg bewijs is dat hij tegen het hoofd van de Waddinxvener heeft geschopt.

Tegen de twee andere hoofdverdachten, Mees T. en Hein B is onvoldoende bewijs, maar zij worden veroordeeld vanwege een andere vechtpartij die diezelfde nacht plaatsvond. Zes andere verdachten krijgen cel- en/of werkstraffen opgelegd of zijn vrijgesproken.

Dit zijn alle uitspraken op een rij:

  • Sanil B., verdachte dood Carlo Heuvelman en andere vechtpartij: 7 jaar gevangenisstraf (eis OM: 10 jaar cel)
  • Mees T., verdachte dood Carlo Heuvelman en andere vechtpartij: 30 maanden gevangenisstraf (eis OM: 8 jaar cel)
  • Hein B., verdachte dood Carlo Heuvelman en andere vechtpartij: 30 maanden gevangenisstraf (eis OM: 8 jaar cel)
  • Daan van S., verdachte andere vechtpartij: 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 voorwaardelijk (eis OM: 18 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk)
  • Kaan B., verdachte andere vechtpartij: 30 maanden gevangenisstraf (eis OM: 180 dagen cel, waarvan 93 voorwaardelijk)
  • Lukas O., verdachte andere vechtpartij: 18 maanden gevangenisstraf (eis OM: 180 dagen cel, waarvan 162 voorwaardelijk)
  • Lars van den H., verdachte andere vechtpartij: 150 uur taakstraf, plus twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf (eis: OM 150 uur taakstraf, geen gevangenisstraf)
  • Stan F., verdachte andere vechtpartij: 12 maanden gevangenisstraf (eis OM: 180 uur taakstraf, geen gevangenisstraf)
  • Martijn T., verdachte andere vechtpartij: vrijspraak (eis OM: vrijspraak)

Carlo Heuvelman werd vorig jaar in de nacht van 13 op 14 juli in elkaar geslagen en geschopt op de boulevard van badplaats El Arenal van Mallorca. Hierbij verloor hij het bewustzijn, waarna hij vier dagen later in het ziekenhuis overleed. De officier van justitie van het Openbaar Ministerie zei afgelopen oktober tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak dat er niets was wat het geweld kon rechtvaardigen. Daarom eiste het OM gevangenisstraffen tot tien jaar tegen de verdachten.