Man (27) uit Waddinxveen overleden na mishandeling Mallorca

Waddinxveen/Mallorca – De Nederlander die op het Spaanse eiland Mallorca zó zwaar werd mishandeld dat hij overleed, was een 27-jarige man uit Waddinxveen. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan Omroep West. De man overleed zondag in het ziekenhuis.

Hij maakte deel uit van een groep van vijf vrienden die rond 02.30 uur ‘s nachts uit het niets werden aangevallen door een groep van negen Nederlanders in Playa de Palma. Drie van de slachtoffers hielden lichte verwondingen over aan de confrontatie, een vierde raakte bewusteloos en de laatste belandde dus in het ziekenhuis. Hij werd terwijl hij op de grond lag nog tegen zijn hoofd geschopt.

De daders hadden volgens de politie al urenlang opstootjes veroorzaakt. Op het laatst werden ze een nachtclub uit gezet. Omdat er op de plek van de mishandeling camera’s hingen, heeft de politie alle negen verdachten kunnen identificeren. Ze zijn tussen de 18 en 20 jaar oud. Acht verdachten wisten naar Nederland te vertrekken voordat de politie hen kon arresteren. Daarom zit er nu alleen een verdachte van 18 vast. Hij bleef op het eiland om de sleutels van hun huurhuis in te leveren.

Tegen de anderen is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Volgens Spaanse media heeft de politie op Mallorca de Nederlandse politie verzocht de acht nu op te pakken. “Maar dat verzoek was vanochtend nog niet binnengekomen”, zegt een woordvoerster van de politie.

“We moeten eerst afwachten wat in het verzoek staat en dan wordt bepaald welk korps de jongeren oppakt. Misschien wordt ook het OM er wel bij betrokken.”