Joshua beste junior cyber agent van Waddinxveen

Burgemeester Nieuwenhuis, Stefan, Laura, Joshua en jeugdagent Pijpers steken hun duim op bij de HackShield huldiging (foto: Gemeente Waddinxveen)

Waddinxveen – “Leuk. Leerzaam. Spannend.” Zo typeerden de drie beste junior Cyber Agents van Waddinxveen het spel HackShield. Woensdag 8 december stonden deze stoere kids in de schijnwerpers in het gemeentehuis.

Zij hadden zich de afgelopen 3 maanden in de prijzen gespeeld. En daarmee spelenderwijs hun kennis van online veiligheid vergroot. “Met 167 cyber agents mogen we in Waddinxveen wel spreken van een succes.” zei burgemeester Nieuwenhuis. Hij somde op dat deze cyber agents bij elkaar goed waren voor 732.700 punten en 2.175 shields. Undercoveragent Joshua Scheurwater (10 jaar) van de Rehobothschool speelde in zijn eentje 24.580 punt bij elkaar. En behaalde daarmee het hoogste puntenaantal binnen Waddinxveen.

Burgemeester Nieuwenhuis deelde de prijzen uit

Joshua was niet alleen in het gemeentehuis. Twee andere basisschoolleerlingen stonden ook in het zonnetje. Laura Sonneveld (11 jaar) ook van de Rehobothschool volgde Joshua op de voet met 24.170 punten. Stefan Anker (12 jaar) van de Bethelschool kwam op de derde plaats met 21.190 punten. Zij ontvingen een certificaat en pin van HackShield, een mooie goodiebag van de politie en een OPW bon.

HackShield is een cybersecuritygame

Dit spel maakt kinderen tussen de 8 en de 12 jaar weerbaar tegen cybercriminaliteit. Kinderen worden Cyber Agents. En kunnen zo niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving (ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en andere familieleden en bekenden) beschermen tegen online criminaliteit.

Op www.joinhackshield.nl is meer informatie te vinden

De komende 3 jaar blijft Waddinxveen meedoen aan HackShield, om zo online veiligheid onder basisschoolleerlingen te bevorderen. Er volgen meer momenten waarop de gemeente de beste cyber agents beloont. Regelmatig zijn er nieuwe quests of klassenopdrachten. Kinderen kunnen zich aanmelden via de website van HackShield. Door aan te geven dat ze voor de gemeente Waddinxveen spelen, komen ze automatisch in de lijst van Waddinxveense Cyber Agents terecht.

De deelname aan HackShield is een initiatief van gemeente Waddinxveen, de politie, Bibliotheek de Groene Venen en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland.