ZVH Volleybal maakt zich op voor nieuw seizoen

Swanla

Zevenhuizen – Medio mei heeft de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) alle aanvragen voor een eredivisie licentie gehonoreerd. Dit betekent dat de heren van RECO-ZVH ook komend seizoen in sporthal Swanla hun competitiewedstrijden kunnen spelen.

Het eredivisieteam RECO-ZVH start dan wel met een krappe selectie. Volleyballer Jan-Jaap van Schuylenburg heeft zich begin deze maand teruggetrokken uit de heren selectie van RECO ZVH. Hij heeft de afgelopen zes jaar een groot aandeel gehad in de stappen van de tweede divisie naar de eredivisie van het team. Eerder was Ricardo Hofman vertrokken om bij Draisma Dynamo in Apeldoorn zijn sportieve ambities verder uit te voeren. Trainer/coach Kristian van der Wel kijkt nog of er aanvulling plaats kan vinden bij de selectie.

Volgens de laatste berichten mag er vanaf 1 juli 2020 weer binnen in de sportzaal gesport worden. Coach Van der Wel gaat daar dan zoveel mogelijk van profiteren om de spelers klaar te stomen voor het nieuwe seizoen en om het goede balgevoel weer te krijgen.

Het wedstrijdschema is in concept opgesteld en RECO ZVH zal de competitie beginnen in sporthal Swanla met de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 10 oktober tegen SAMEN.Lycurgus uit Groningen.          

Het Jumbo ZVH damesteam is bijna compleet, maar zal het komend seizoen in een andere samenstelling in de derde divisie acteren. Het team van trainer/coach René van Essen zal het zonder de jeugdspeelsters Loeki Sterkenburg en Rianne Hulst moeten doen.

Het Jumbo ZVH team zal in het nieuwe seizoen versterkt worden door Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg die vorig seizoen bij WIK Groot-Ammers speelden. Ook kan de selectie zich weer verheugen in een weerzien van spelverdeelster Romy de Gier, die na een afwezigheid van twee jaar weer bij de Jumbo dames aan de slag zal gaan.

Coach René van Essen kan in de huidige selectie wel beschikken over Demi van Es, Sonja van Mil, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Finola Parkinson en libero Jolien van Dam. De nog niet geheel herstelde Michelle van der Knaap-Bijl zal René van Essen assisteren om zo het team sterker te maken.

Voor meer info: www.zvhvolleybal.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl