Vier bomen met eikenprocessierups in Park Hitland

Zuidplas – Momenteel zijn er in Park Hitland langs het Ouderkerksestraatje vier bomen bekend waarop de eikenprocessierups actief is. De locatie levert geen direct gevaar op voor bezoekers van Park Hitland, maar het recreatieschap vraagt iedereen om er toch rekening mee te houden. De locatie van de eikenprocessierupsen is gemeld bij de Nationale Bomenbank en op korte termijn zullen de rupsen door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd worden.

Het recreatieschap vraagt alle bezoekers aan Park Hitland om uit te kijken rondom en nabij eikenbomen, want in de maanden mei, juni en juli kunnen op eikenbomen behaarde rupsen worden aangetroffen, ook wel eikenprocessierupsen genoemd. De rupsen zijn te herkennen aan hun “haren”, waarmee iedere aanraking vermijd moet worden. Er kunnen meerdere nesten op de bomen zitten, en soms ook heel laag in een boom. Als je in contact komt met de haren van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Het recreatieschap adviseert iedereen (mens & dier) dan ook om uit de buurt van bomen te blijven waarin de rupsen zitten.

In Park Hitland wordt nog actief geïnventariseerd of er sprake is van meer eikenprocessierupsen. Heeft u ze gezien, meld dat dan via 0180-317188 of info@hitland.nl.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl