Zorgen om verloedering en veiligheid aan de Noordelijke Dwarsweg

Verpaupering in Gouda in 2018 (Foto: GoudaFM)

Zevenhuizen – voor de tweede keer verzoekt de fractie van PvdA/GroenLinks Zuidplas het College om op te treden tegen verpaupering op het terrein van het voormalig tuincentrum aan de Noordelijke Dwarsweg.

De laatste stand volgens Martin Damen van de fractie is dat door een voorjaarsstorm de omheiningshekken zijn omgewaaid, waarna na verloop van tijd er een aantal hekken zijn verdwenen, waardoor het terrein eenvoudig is te betreden. Geregeld worden er ruiten ingegooid en er wordt afval achtergelaten. Het komt ook omdat een deel van de gestalde containers open zijn en de inhoud geleidelijk aan op het terrein komt te liggen.

In december 2018 deed de PvdA/GroenLinks eenzelfde verzoek aan het College met betrekking tot het terrein van het voormalig tuincentrum. Nadat dit tuincentrum werd gesloten kwam er na verloop van tijd een kringloopwinkel in dit pand. Er was een wisseling van uitbaters en in december 2018 was de kringloopwinkel al geruime tijd gesloten en geleidelijk aan ontstond er vervuiling op het terrein en werden er containers geplaatst.

De PvdA/GroenLinks Zuidplas verzoekt het college om tot een ordelijke situatie te komen op deze locatie. De fractie van de PvdA/GroenLinks maakt zich zorgen om de brandveiligheid want er is geen dagelijks toezicht. Zeker met het oog op de december maand vrezen zij brandgevaar, maar ook de opeenhoping van afval is gevaarlijk. Ook vraagt te fractie zich af of het huidig gebruik van het stapelen van containers en het gebruik als berging voor plezierboten past binnen het bestemmingsplan van dit pand. PvdA/GroenLinks Zuidplas vraagt de gemeente om deze situatie te onderzoeken en de veiligheid te borgen.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl