Afdeling Zonnebloem Nieuwerkerk verkocht 1.000 loten

Foto: Zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel

Nieuwerkerk – De Zonnebloemloterij 2020 is voorbij, landelijk zijn er 477.758 loten verkocht. De afdeling Nieuwerkerk heeft er hiervan ondanks de corona maatregelen circa 1.000 van kunnen verkopen. Een resultaat, waarmee de afdeling heel content is. Zeker omdat het langs de deur loten verkopen vaak voor de vrijwilligers niet mogelijk bleek. Ook betalen met contant geld was in deze tijd minder gewenst. Daarom heeft de afdeling Nieuwerkerk dit jaar ervan afgezien om met een stand bij de winkels te staan.

Toch bleken de vrijwilligers creatief met het aan de man (vrouw) brengen van de loten. Zo was de mogelijkheid om via internet loten te kopen zeer succesvol.

Iedereen met een lot kan nagaan of hij/zij een prijs heeft gewonnen op: https://www.zonnebloem.nl/loterij/uitslag-2020

De opbrengst van de loterij is voor de afdeling zeer belangrijk. Van ieder door de afdeling Nieuwerkerk verkocht lot van € 2,00 gaat rechtstreeks € 1,50 naar de eigen afdeling. De Zonnebloem ontvangt ook bijdragen van donateurs en van goede doelen. Hiervan krijgen de afdelingen (zoals die van Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en Zevenhuizen/Moerkapelle) ieder jaar een deel.

De afdeling verzorgt hiervoor diverse activiteiten voor de deelnemers aan de Zonnebloem. Welke dat zijn, zie: https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d…/activiteiten

Zonnebloem Nieuwerkerk roept mensen op, om als ze daar ideeën voor hebben, contact met ze op te nemen. Samen kan bekeken worden of die ideeën uitgevoerd kunnen worden.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden via zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl