SAZ Repair Café Zuidplas in het Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen

Zevenhuizen – Woensdagochtend 5 augustus is er weer een SAZ Repair Café Zuidplas in het Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen.

Elke 1e en 3e woensdagochtend van de maand is iedereen van 9:30 tot 12:00 welkom, bij SAZ Repair Café Zuidplas in Dorpshuis Swanla, met zijn of haar defecte apparaat. De vrijwilligers kijken of het lukt om het apparaat te repareren. Het maakt niet uit of het een koffiezetapparaat is, een stuk gereedschap of een oude klok. Het Repair Café draait nergens haar hand voor om. Op woensdag 15 juli repareerden de vrijwilligers een grasmaaier, een ventilator, CD-speler, klok, platenspeler, zonnebril, polijstmachine en een koffiemachine.

Het afgelopen jaar had SAZ Repair Café een slagingspercentage van 60%. Grote kans dus dat u met een weer werkend apparaat naar huis gaat. Dan is het fijn als u een bijdrage doet in de fooienpot. En dat alles onder het motto: Weggooien? Mooi niet!

Vanzelfsprekend werkt het Repair Café volgens de RIVM-richtlijnen. Komt u dus bij voorkeur alleen. Bij binnenkomst worden een paar vragen gesteld en de bezoekers geregistreerd. Alle apparaten worden eerst ontsmet en de reparateurs werken met eigen gereedschap en in de zaal van Swanla is volop ruimte om de 1,5 meter afstand aan te houden.

Vanwege de corona-maatregelen blijven de locaties Koffie Enzo in Nieuwerkerk ad IJssel en de Kroon in Moordrecht van het Repair Café voorlopig nog gesloten. Een paar vrijwilligers doen vanwege persoonlijk gezondheidsrisico’s ook nog niet mee.

Door Louis Bekker