Fietsen voor het behoud van het Leontienhuis

Foto: Leontienhuis.nl

Zevenhuizen –  Medewerkers van het bedrijf Inventum, dat sinds januari ambassadeur is van  het Leontienhuis en andere belangstellenden gaan op donderdag 17 september fietsen voor het behoud van het Leontienhuis in de ‘Leontien Charity Ride’, het startpunt is in Zevenhuizen.

Leontien Zijlaard van Moorsel en marketing manager Manon Veldkamp van het ambassadeursbedrijf gaan vooraf een competitie aan om elk minstens € 10.000,-  sponsorgeld binnen te halen. Wanneer dat lukt voor Manon, fietst Maxime Verhagen van Bouwend Nederland mee. Als het Leontien lukt, heeft minister Hugo de Jonge toegezegd om mee te fietsen. Van Leontien mag dat samen met haar op een tandemfiets zijn.

Het Leontienhuis wordt momenteel ook hard geraakt door de gevolgen van de coronacrisis. De giften en donaties nemen steeds verder af en hierdoor dreigt sluiting. Het huis draait op donaties en giften en het team bestaat voor 97% uit vrijwilligers. Leontien van Moorsel, oud-wielrenster en viervoudig Olympisch kampioen is de initiator van het Leontienhuis en één van de ervaringsdeskundigen.

Het Leontienhuis in Zevenhuizen zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten te verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met een eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Kernwoorden hierbij zijn: begrip, erkenning, herkenning en gelijkwaardigheid. 

De Challenge: 

Aanmelden voor de Leontien Charity Ride: link

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl