Collectief inkopen van isolatiemateriaal in Zuidplas   

Foto: Duurzaam Zuidplas

Zevenhuizen – De Gemeente Zuidplas en Duurzaam Bouwloket informeren u tijdens de informatieavonden op 2 en 6 juli over duurzaam wonen. Verder staat de isolatie bus van het Duurzaam Bouwloket op 3 juli van 10.00 – 14.00 uur op de markt in Nieuwerkerk aan den IJssel en op 9 juli op dezelfde tijd op de markt in Zevenhuizen.

Bij het verduurzamen van de woning is isoleren de eerste stap. Daarna kunnen andere stappen worden gezet. Het advies van het Duurzaam Bouwloket: begin bij het begin en dat is isoleren. Kies je voor twee duurzaamheidsmaatregelen, dan is daar ook een landelijke subsidie voor.

U kunt, als inwoner van Zuidplas, via het Duurzaam Bouwloket isolatiemateriaal collectief inkopen. Het aanbod van Duurzaam Bouwloket scheelt gemiddeld 10% met de prijzen in de markt. Het Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijk energieloket, in dienst van de gemeente en heeft geen elk belang bij het aanbod. Meer over het aanbod leest u hier.

Voor de collectieve inkoopactie benadert het Duurzaam Bouwloket meerdere lokale/regionale bedrijven die interessante maatregelen aanbieden tegen een scherpe (m2) prijs. Hierbij wordt gekeken naar erkenningen/keurmerken/certificaten. Soms lukt het niet om alleen lokale bedrijven mee te laten doen, dan kijkt het Bouwloket ook naar bedrijven in de regio. Zie ook: Duurzaam Zuidplas

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl