Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Gouda?

Gouda – Op woensdagochtend 1 juli is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Zes enthousiaste kandidaten presenteren zich die ochtend aan de jury in de raadzaal in het Huis van de Stad aan de Burgemeester Jamessingel. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

De zes kandidaten die gaan strijden zijn: Finn Gilijamse van de Casimirschool, Hannah van Hoorn van de Bijenkorf, Jens Hak van de Triangel, Lotta Kerkmeester van de Caroussel, Mels van Ommen van de Livingstoneschool en Ruben Mourik van de Johannes Calvijn. Vanwege de Coronacrisis wordt de verkiezing live uitgezonden via de webcast van de gemeenteraad. Op die manier kan de verkiezing veilig en op afstand gevolgd worden door opa’s, oma’s, familie en vrienden.

Afscheid zittend kindercollege
Locoburgemeester Thierry van Vugt neemt deze ochtend afscheid van het zittende kindercollege: kinderburgemeester, Talitha Schaddelee en de kinderwethouders Maiken Barker, Kylan Crans, Khaoula el Moussaoui, Timo van der Spek en Lauri Vonk.

Kinderburgemeester van Gouda
Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De kinderburgemeester heeft een ceremoniële en feestelijke functie en vertegenwoordigt samen met de kinderwethouders de kinderen van Gouda. De verkiezing is een samenwerking tussen de Gemeente Gouda, de Samenwerkende ondernemersverenigingen Gouda (SOG) en de Brede School Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl