Startschot verkeersexamens Zuidplas

Zomaar een foto van twee fietsen, omdat het kan :)

Zuidplas – Op dinsdag 7 juli geeft wethouder Jan Willem Schuurman met een startschot de aftrap voor de verkeersexamens in Zuidplas. De Rehobothschool In Moerkapelle is de eerste school die start dit seizoen.

Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Zuidplas, organiseert in samenwerking met de politie en vrijwilligers het jaarlijkse praktisch verkeersexamen in de gemeente. Scholieren van groep 7 van de basisscholen leggen op hun fiets een route af met een diversiteit aan lokale verkeerssituaties, die ze in het dagelijks verkeer ook tegenkomen. De – opvallende en onopvallende – controleurs registreren de verrichtingen, waarna VVN samen met de politie de bevindingen van de controleurs beoordeelt.

Het doel van het examen is om de kinderen op een verantwoorde manier aan het verkeer te laten deelnemen. Met het behalen van het diploma laten de kandidaten zien dat ze weten hoe ze zich in het verkeer behoren te gedragen. Voor deze groep is het ook belangrijk om buiten de vertrouwde eigen woon- en leefomgeving te wennen aan verkeerssituaties, omdat ze na komend seizoen naar de middelbare school gaan. De route daarnaartoe kent vaak nieuwe en soms ook spannende situaties.

Locatie startschot: Dorpshuis Op Moer, Moerkapelle
Tijd: 08.45 uur (Startschot 09.00 uur) 

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl