Zuidplasveilig waarschuwt voor inbrekers

Foto: zuidplasveilig.nl

Zuidplas – Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De politiewebsite www.politie.nl helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens de vakantie.

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief. Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Daar vindt u ook informatie over het beter beveiligen van uw woning.

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie via 112.

Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat de verdachte(n) direct kan worden aangehouden.

Pas op voor insluipers: In de zomer is het vaak warm. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op.

De coördinatoren van Zuidplasveilig en de BuurtApp beheerders wensen u een fijne en veilige vakantie.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl