Herstructurering Vijftiger jaren buurt in Moordrecht

Foto: Gemeente Zuidplas

Moordrecht – Al jaren is het een grote wens van de bewoners, woningcorporatie Mozaïek Wonen en de gemeente Zuidplas om de vijftiger jaren buurt in Moordrecht te herstructureren.

De afgelopen jaren hebben de gemeente en de woningcorporatie gewerkt aan een stedenbouwkundig integraal schetsplan en een oplossing om de bewoners van de buurt te (her)huisvesten. Het betreft 175 sociale woningen en dus wordt het een omvangrijk project.

In een intentieovereenkomst tussen gemeente en de woningcorporatie is vastgelegd om dit jaar samen de haalbaarheid te onderzoeken van de sloop en de nieuwbouw van de wijk.

Gekeken wordt momenteel naar de technische, financiële, politiek-bestuurlijk, planologische en maatschappelijke haalbaarheid van de herstructurering. Daarbij rekening houdende met de herinrichting van de openbare ruimte, waaronder het gelijktijdig vernieuwen van de wegen in het gebied. Een hele opgave.

Gemeente en woningcorporatie streven erna dat de intentieovereenkomst eind 2020 wordt opgevolgd door een samenwerkingsovereenkomst, waarna de bestemmingsplanprocedure gestart kan worden. Voor de inwoners, nog even geduld blijven opbrengen dus.

Door Louis Bekker   

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl