VV Moordrecht maakt stappen richting verhuizing

Moordrecht – De afgelopen maanden hebben bij VV Moordrecht ten aanzien van de verhuizing naar een nieuwe complex op sportpark ‘t Ambacht aan de noordkant van Moordrecht een aantal positieve  momenten plaatsgevonden.

Op de buitengewone ledenvergadering van 9 maart  is door de leden groen licht gegeven om de verhuizing naar de nieuwe locatie definitief door te zetten. Inmiddels is ook de realisatieovereenkomst met de gemeente getekend en is de definitieve opdracht verstrekt aan LIAG architecten voor het ontwerp van het gebouw waar onder andere de kleedkamers en kantine worden gerealiseerd.

De gemeente is gestart met de voorbelasting van het terrein. Grote hoeveelheden zand moeten er de komende maanden voor zorgen dat de grond langzaam inklinkt, waarna kan worden gestart met de inrichting van het terrein. De voetbalvereniging krijgt op de nieuwe locatie drie velden: twee kunstgrasvelden met verlichting en één grasveld

De velden, bestrating, parkeerterrein en groenvoorziening zal voor rekening komen van de gemeente, waarbij VVM verantwoordelijk is voor de bouw van een nieuw gebouw. Zoals gezegd wordt dit in samenwerking met LIAG architecten gedaan.

Op 25 mei hebben de leden zich hebben mogen uitspreken over de verschillende ontwerpen die LIAG heeft gemaakt. Er is unaniem gestemd voor ontwerp 4B. Nu er een keuze is gemaakt voor het ontwerp, kan deze binnen het budget verder gedetailleerd worden uitgewerkt naar het punt dat er een aanbesteding kan plaatsvinden om een aannemer te contracteren.

Bij de specifiekere inrichting van bepaalde ruimtes in het gebouw zal de bouwcommissie zich laten informeren door afvaardigingen vanuit de vereniging. Te denken valt aan de inrichting van de keuken en bar, de technische ruimtes, het materiaalhok, etc. Het doel van de bouwcommissie is een gebouw te realiseren waar iedereen zijn of haar steentje aan heeft kunnen bijdragen.

Voetbalvereniging Moordrecht bestaat dit jaar honderd jaar. De viering van dit jubileum wordt  nog gevierd op sportpark ‘t Lage.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl