Zomerstorm “Francis” in aantocht

Groene Hart – Na meer dan twee weken een hitte golf hebben gehad ziet het er deze week wat sombertjes er uit. Er komt zelfs een zomerstorm aan. Morgen is er een zeer actief lagedrukgebied die voor veel wind gaat zorgen in het Groene Hart. In de regio kan de wind uithalen naar 85 tot 95 km/uur. Hou rekening met het afbreken van takken en omwaaien van bomen, deze staan nog vol in blad en vangen daardoor meer wind.

Na de passage van stormdepressie Francis passeert donderdag een zwakke rug van hoge druk en hebben wij tijdelijk te maken met een weersverbetering. Vrijdag passeert een uitdiepend lagedrukgebied onze regio. Na passage van dit lagedrukgebied en de bijbehorende hoogtetrog wordt de stroming in de loop van het weekeinde noordwestelijk en komt Nederland dieper in de polaire lucht terecht.

  In de loop van de volgende week begint het hoogtepatroon meer te meanderen en lijkt de hogedruk-invloed toe te nemen, hoewel rond woensdag 2 september nog een (hoogte)laag ten zuiden van Nederland langs trekt.  

Komend weekend verloopt onstuimig en nat met geregeld buien en veel wind. De temperatuur zet een lichte daling in en zondag wordt de 20 graden hoogstwaarschijnlijk niet meer gehaald in het Groene Hartgebied. Het wordt dan circa 18 graden Celsius.  

Begin volgende week houdt het vrij koele en wisselvallige weer aan. Met 17 à 18 graden komt de middagtemperatuur iets onder het langjarig gemiddelde voor begin september uit.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving? Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl