Zestien nieuwe budgetmaatjes in Zuidplas

Zuidplas – Na een training heeft Welzijn Zuidplas Raad en Daad 16 nieuwe budgetmaatjes mogen verwelkomen. Met twee bijeenkomsten en de Nibud e-learning ‘Helpen bij de thuisadministratie’ die uit 8 modules bestond, zijn zij klaar om hulp te bieden aan inwoners van Zuidplas.

Het kan zijn dat bijvoorbeeld door een inkomensdaling het moeilijk is om rond te komen of om alle rekeningen te kunnen betalen. Dan kan het al snel een probleem worden. Het is dan van groot belang dat er snel een overzicht komt van de inkomsten en uitgaven en een financieel plan opgesteld wordt. Daar kunnen de ruim 40 budgetmaatjes bij helpen.

Naast de budgetmaatjes zijn er ook nog 10 vrijwilligers voor de Postkamer, waar inwoners vragen kunnen stellen over het invullen van formulieren en waarbij zij ook geholpen worden. De Postkamer heeft inloopspreekuren en vestigingen in Nieuwerkerk ad IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle en Moordrecht. Hier kunnen mensen terecht voor het aanvragen van toeslagen, bezwaarschriften, uitkeringen etc. Voor tijden zie de website van Welzijn Zuidplas www.welzijnzuidplas.nl. Inwoners kunnen met hun vragen terecht op het telefonisch spreekuur (06-14417050) op maandagmiddag van 12-14 uur en op donderdag van 9-11 uur of via raadendaad@welzijnzuidplas.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl