Week van de circulaire economie in Zuidplas en Het Groene Hart

Zuidplas – Maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari  staat in het teken van de week van de Circulaire economie in Nederland. Wat merken wij daarvan in Zuidplas? 

Een circulaire economie houdt in dat na gebruik van een product de materialen opnieuw gebruikt worden en er daardoor geen of nauwelijks afval ontstaat. Duurzaamheid gaat niet alleen over groene energie en biodiversiteit. Omdat we nog op weg zijn naar een circulaire economie wordt er jaarlijks extra aandacht aan gegeven.

Dit jaar kunnen er helaas geen fysieke festiviteiten worden georganiseerd. Om toch iets leuks te doen in deze tijd waar iedereen aan huis gebonden is, wordt er vanuit de regio een workshop ‘Duurzaam en gezond koken’ georganiseerd!

Komende week zullen de chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist van restaurant de Kleischuur in Gouda laten zien hoe je kookt met restjes.

Op maandag 1 februari koken zij een heerlijke bloemkoolsoep als voorgerecht.

Op woensdag 3 februari maken ze een hoofdgerecht, te weten een bloemkooltaart.

Op vrijdag 5 februari volgt een verrassend nagerecht: een hangop met gekonfijte biet.

De uitzendingen zijn vanaf 16.00 uur te volgen via groenehartwerkt.nl

Na afloop worden alle recepten gepubliceerd.

Het landelijk programma Het Versnellingshuis helpt het bedrijfsleven circulair te ondernemen met  verschillende digitale festiviteiten. Kijk op deweekvandecirculaireeconomie.nl en volg de  digitale bijeenkomsten die worden aangeboden

Het regionale platform Groene Hart, Werkt! maakt in de week van de circulaire economie interessante podcasts die u kunt beluisteren. Kijk op groenehartwerkt.nl voor meer informatie.

In Zuidplas zijn al mooie voorbeelden te vinden van de circulaire economie, bijvoorbeeld:

Door Louis Bekker