Virtueel op vakantie dit jaar?

Gemiva- SVG Groep: In deze zomer zijn uitstapjes en vakanties door corona niet meer vanzelfsprekend voor de cliënten van de Gemiva-SVG groep. Om toch even te kunnen ontsnappen aan de echte realiteit is er nu in het kader van innovaties de Virtual Reality (VR) Bril voor ze. De cliënten zitten dan als het ware in een andere wereld, terwijl ze gewoon thuis op de bank zitten. ‘Je zet de bril op en ineens ben je bijvoorbeeld in Barcelona’.

Op een woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep in Sliedrecht is de VR-bril uitgeprobeerd door de medewerkers en cliënten om te kijken of dit voor cliënten een goede toepassing zou zijn. Een van de persoonlijke begeleidsters vertelde dat ze met de bril zogenaamd in de Efteling zat en met de VR-bril ervaarde ze hetzelfde gevoel in de virtuele achtbaan als in een echte. “Ik werd zelfs een beetje misselijk, zo levensecht was het”, vertelde ze.

Eén van de bewoners van de woonlocatie vond het ook een geweldige ervaring. Ze zag een verhaal over een jarige egel. Je hoorde niet alleen het verhaal, maar je zat er echt midden in. Ze vond deze bril haast leuker dan om bijvoorbeeld in werkelijkheid naar een attractiepark te gaan.

Bij de Gemiva-SVG Groep is een Occulus GO VR-bril beschikbaar. Cliënten (ook in Zuidplas en Gouda) kunnen via het team van Gemiva Zorginnovatie contact opnemen om de bril uit te proberen.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl