Rechter rijstrook Suurhoffbrug en toerit 9 van A15 afgesloten

Rijkswaterstaat sluit vanaf maandagavond 13 juli 20.00 uur de rechter rijstrook van de Suurhoffbrug inclusief toerit 9 van de A15 vanuit Rotterdam in de richting van de Maasvlakte. De strook wordt in afwachting van een reparatie aan het asfalt van de brug afgesloten voor al het verkeer. De andere rijstrook blijft beschikbaar tot de reparatie gedaan wordt. De reparatiewerkzaamheden vinden naar verwachting plaats in de nacht van vrijdag 17 juli op zaterdag 18 juli. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van circa 5 tot 10 minuten in de spits. 

Omleidingsroute
In de nacht van vrijdag op zaterdag als de brug wordt afgesloten in verband met de reparatie wordt het verkeer omgeleid. Verkeer vanuit Rotterdam richting Oostvoorne en de Maasvlakte wordt omgeleid via de A15, N57, N218 en N15.

Vervanging en renovatie
Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug is één van de 13 bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie
Kijk op de https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a15-tijdelijke-verbinding-suurhoffbrug/index.aspx voor meer informatie over de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl