Gemeente Gouda partner Citydeal Elektrische Deelmobiliteit

Het gemeentehuis van Gouda

Om het gebruik van elektrische deelmobiliteit te stimuleren is de gemeente toegetreden tot Citydeal Elektrische mobiliteit. Een platform voor gemeenten, ministeries, provincies, deelauto-aanbieders en projectontwikkelaars om kennis en ervaring te delen. Wethouder Hilde Niezen “De inzet van deelmobiliteit is vrij nieuw voor de gemeente. Het is zaak dat we slim gebruik maken van de aanwezige kennis.”

De voordelen van elektrische deelmobiliteit zijn evident: minder parkeerplaatsen, minder voertuigbewegingen en meer ruimte voor groen. Daarnaast is het delen van een auto voor inwoners voordeliger dan het bezit van een auto. Bovendien wordt het gebruik van moderne en duurzame voertuigen op deze manier voor iedereen toegankelijk.

Gemeente Gouda heeft op dit moment twee locaties aangeduid voor het draaien van pilots. Op de Van Loon-locatie komen nieuwe woningen in een bestaande woonwijk. Daar wil de projectontwikkelaar en de gemeente het aantal parkeerplaatsen reduceren door elektrische deelmobiliteit aan te bieden. De andere pilot gaat draaien op de Blokker-locatie in de Spoorzone waar ontwikkeling van woningbouw en voorzieningen plaatsvindt. De ligging (nabij station Gouda) maakt deze locatie uitermate geschikt voor alternatieve vormen van mobiliteit. Naast elektrische deelauto’s wil de ontwikkelaar op deze locatie ook kwalitatief goede fietsenstallingen opnemen en uitzoeken of het aanbieden van deelscooters, deelbakfietsen en/of deel-e-bikes kans van slagen heeft.

Wethouder Niezen. “Deelname in dit platform geeft ons waardevolle informatie over het effect van de inzet van deelmobiliteit op de benodigde parkeerruimte en het autogebruik. We leren wat de randvoorwaarden en kansen zijn en kunnen lessen trekken uit best practises om inwoners en bedrijven te stimuleren gebruik te maken van elektrische deelmobiliteit.”

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl