Plastic afvalcontainers in Zuidplas  

Foto CDA Zuidplas Tinet de Jonge

Zuidplas  Het CDA Zuidplas kreeg tijdens de gemeenteraadsvergadering van 8 juli niet genoeg stemmen mee voor de motie om de plastic afvalzakken in Zuidplas te gaan vervangen voor plastic afvalcontainers.

CDA fractievoorzitter Tinet de Jonge: ‘Inwoners hangen steeds eerder hun gevulde plastic zakken aan de lantaarnpalen, waarbij ze om de veertien dagen opgehaald worden. Soms hangen ze er de dag na het ophalen al. Dat is natuurlijk geen gezicht, en wat belangrijker is, ze trekken plaagdieren aan. Op bepaalde locaties in Nieuwerkerk zie je de ratten door de straten lopen’. De kosten voor de bestrijding van de ratten liggen volgens het CDA vele malen hoger dan die voor de aanschaf van een plastic container.

De motie werd verworpen, maar de wethouder heeft wel toegezegd dat deze inbreng van het CDA in november meegenomen wordt bij het vaststellen van de afvalvisie. ‘Dat is alvast een stap in de goede richting. We hopen dat de overlast door plaagdieren tot die tijd beperkt blijft’, aldus de Jonge.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl