Pepernotenactie bij de Zonnebloem

Zuidplas – In de komende dagen voor Sinterklaas gaan de vrijwilligers van de Zonnebloem van 6 november t/m 4 december op pad om Pepernoten en Kruidnoten te bezorgen bij de deelnemers van de Zonnebloem.

Om begrijpelijke redenen gaat de traditionele Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnotentest dit jaar niet door. Bakker Ammerlaan dacht met de Zonnebloem mee om in de geest van deze activiteit iets anders te doen, dat passend is in deze coronatijd. Dit resulteerde in dat de bakker pepernoten en kruidnoten levert en de vrijwilligers van de Zonnebloem gaan die bij de deelnemers van de Zonnebloem bezorgen.

Helaas kan het nu niet, maar de Zonnebloem weet dat de deelnemers liever de lekkernijen aan een echte test zouden willen onderwerpen tijdens een proeverij, waarvoor alle deelnemers worden uitgenodigd en vervolgens bijeenkomen.

Een bijeenkomst waarbij vrolijk geproefd wordt welke pepernoot en kruidnoot in Nieuwerkerk dit jaar als de lekkerste kan worden bekroond. Uiteraard onder het genot van koffie, thee of chocolademelk. Dat gaat nu niet door. Maar de uitkomst van de voorgaande testen leerde dat de testende deelnemers van de Zonnebloem in Nieuwerkerk aan den IJssel alle noten wel als goed tot zeer goed testten!

Wie zijn deelnemers aan de Zonnebloem? Dat zijn mensen van 18 jaar en ouder met een lichamelijk gebrek. Deze handicap zorgt er vaak voor dat zij niet ten volle kunnen deelnemen aan dagelijkse activiteiten. Om te voorkomen dat zij hierdoor in een isolement geraken, gaan de vrijwilligers van de Zonnebloem bij hen op bezoek, ze bellen en ondernemen een op een acties of doen mee aan de activiteiten van de Zonnebloem.

De Zonnebloem is positief ingesteld en gaat ervan uit dat in 2021 het testen als vanouds weer gezamenlijk kan plaatsvinden!

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl