Parksharing Groene Hart: lokaal delen in een circulaire economie

Zuidplas – De gemeente Zuidplas en de gemeente Alphen aan de Rijn en hebben zich als eerste gemeenten in het Groene Hart gecommitteerd aan een project om circulair ondernemen én lokale samenwerking tussen bedrijven een extra boost te geven. Beide gemeenten krijgen op korte termijn onder de vlag van ‘Parksharing Groene Hart’ hun eigen lokale deelplatform.

Parksharing wordt de B2B deelmarktplaats voor ondernemers om bedrijfsmiddelen, materialen, diensten, faciliteiten en personeel zichtbaar te maken, te delen, verhuren of verkopen. Via parksharing kunnen diverse zaken zoals parkeerplaatsen, vergaderruimtes, restwarmte, bestelbusje of personeel worden aangeboden aan andere ondernemers of worden gezocht. Dit resulteert in financiële, duurzame en sociale voordelen.

Lokaal delen past naadloos binnen de circulaire economie, waarin kringlopen worden gesloten en samenwerking centraal staat.

Achter de schermen wordt gewerkt aan het deelplatform voor bedrijven en ondernemers gevestigd in het Groene Hart. Onder de noemer ‘Parksharing Groene Hart’ krijgen bedrijven straks de mogelijkheid om circulair ondernemen nog meer in de praktijk te brengen.

‘Platform Groene Hart Werkt!’ is met de aangesloten gemeenten in gesprek gegaan om dit concept aan te bieden aan de verschillende bedrijven in de betreffende gemeenten. Het Parksharing platform wordt toegankelijk voor alle ondernemers, bedrijven, horeca, winkeliers, onderwijsinstellingen en organisaties in de Groene Hart regio.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl