Biljarters weer aan stoot bij De Hoog

Gouda – Spelers van biljartervereniging Nieuwe Gouwe beleefden dinsdagmiddag 9 juni de primeur van de heropening van het Goudse biljart- en bridgecentrum De Hoog. De keu moest vanaf medio maart noodgedwongen worden opgeborgen in verband met de sluiting van het centrum als gevolg van de coronacrisis. Dankzij allerlei preventieve maatregelen kan er weer worden gespeeld.

De biljarters moeten wel vooraf aangeven wanneer ze willen spelen. In beperkte aantallen. Wekelijks komen zo’n tweehonderd biljarters naar De Hoog. De vreugde vanmiddag onder de (vooral oudere) spelers is groot. Eindelijk kunnen ze weer hun favoriete sport beoefenen en – op anderhalve meter afstand – de stand van het land doornemen met hun teamgenoten. ,,We waren nog druk bezig met de recreantencompetitie, toen we van de ene op de andere dag thuis moesten blijven. Dan kun je ineens je hobby niet meer uitoefenen.

En we hebben natuurlijk de sfeer gemist,’’, aldus de zes spelers die als team Nieuwe Gouwe 4 vanaf september deelnemen aan de nieuwe competitie. Léon van Catz : ,,Het was weer erg gezellig om te kunnen biljarten. De organisatie staat als een huis, we kunnen met gepaste afstand gemakkelijk met z’n tweeën een partijtje spelen.’’ De echte primeur van de heropening hadden Nieuwe Gouwe-leden Jan Wassenaar en Maarten Verhoef, die in een eerdere shift mochten spelen. Voorlopig is het centrum vier dagen in de week geopend.

Het bestuur van De Hoog is druk bezig de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Dat lukt onder meer dankzij een prima verstandhouding met verhuurder Siroco. Ook individuele sporters laten van zich horen en hebben zich aangemeld als Vriend van De Hoog. ,,Met z’n allen komen we er weer bovenop, want met ruim duizend biljarters, bridgers en andere denksporters is het centrum voor Gouda en omgeving onmisbaar geworden,’’ aldus het bestuur. Ook De Hoog steunen? Kijk op www.bjbgouda.nl. Daar kan men zich ook aanmelden als lid van een van de biljartverenigingen.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl