Ook dit jaar volle boodschappentassen voor de minima

Zuidplas – Kerstinzamelingsactie: ook dit jaar gaat Rob van Lopik zich inzetten om iedereen die hulp nodig heeft een boodschappentas te kunnen geven in de donkere dagen voor Kerst.

Rob doet dit al voor het negende jaar achter elkaar, uit eigen ervaring weet hij hoe erg het is als je niet genoeg geld hebt om te kunnen eten. Ook in Nieuwerkerk zijn er mensen met een krappe beurs, die deze hulp hard nodig hebben. Vorig jaar hebben door de actie van Rob van Lopik 93 gezinnen een tas ontvangen.

Hiermee is het jaarlijks een unieke actie, die hij de vorige jaren ook samen met de vrijwilligers van de voedselbank deed. Want de mensen van de voedselbank weten wie er behoefte aan de tas hebben en ermee geholpen zijn. Rob hoeft zelf niet te weten wie dat zijn.

Wilt u Rob van Lopik helpen? Tot half december kunt u bij hem spullen aanleveren op het Zeepkruid nummer 17. Het gaat dan om voedingsmiddelen, die buiten de koelkast langere tijd bewaard kunne worden, zoals koffie, thee, koekjes, blikjes, saus en ook zeep, wasmiddelen en tandpasta.

De afgelopen jaren waren er mensen, die met volle tassen kwamen en waren er die er speciaal voor gingen winkelen, maar ook kleine giften zijn heel welkom. Staan er b.v. in uw voorraadkast producten, die u kunt missen?

Door Louis Bekker

 

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl