Online Bingo vanuit ’t Blok op 27 juni

Nieuwerkerk – De uitdaging om een grotere groep mensen een leuke avond bezorgen in deze coronatijd vraagt veel creativiteit, maar al snel kwam in ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel het idee om een online Bingo te gaan doen. Het enthousiasme groeide snel om dit te gaan realiseren, al werd er voor corona nooit een bingo georganiseerd. Er werden bingokaarten gekocht, een bingomolen geleend bij de Meander en het initiatief werd gemeld via sociale media.

Al snel waren er 56 deelnemers, de bingo wordt gedaan met Zoom en de vier organisatoren zitten zaterdagavond 27 juni in ‘t Blok en kunnen via zoom op het grote scherm de mensen dan thuis zien. Tussendoor wordt gangbare muziek gedraaid om een lekker sfeertje te krijgen.

Inmiddels zijn de bingokaartjes bij de mensen thuis bezorgd en is de email gestuurd met hoe er zaterdag begonnen gaat worden, die avond wordt het ook verder uitgelegd.

Bij een bingo horen ook sponsors en het IJstaartje, bakkerij Maxima en cafetaria Verhage in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben prijzen toegezegd. Ook zijn er cadeaubonnen gemaakt die de winnaars dan krijgen en die persoonlijk  worden langs gebracht.

De bedoeling van Welzijn Zuidplas en ’t Blok is dat ze in deze tijd “waarin uitgaan niet te doen is” mensen een leuke avond thuis verzorgen met ouderwetse gezelligheid. En met zoom zal het toch een beetje het gevoel geven onder de mensen te zijn.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl