Plantjes en praatjes in Zuidplas

Han Weeber

Zuidplas – Vrijdag 19 en zaterdag 20 juni reden er ruim 200 vrijwilligers, waaronder de redactie van Dichtbij Het Nieuws, door de Kleinpolderlaan. Hier was een zogenaamde ‘plantendrive’ ingericht. Elke vrijwilliger haalde er 10 plantjes op om te bezorgen bij zelfstandig wonende ouderen van 75+. In totaal werden er maar liefst 2.520 plantjes bezorgd. Dit zorgde voor veel mooie ontmoetingen.

Begin juni deed Welzijn Zuidplas de oproep voor vrijwillige chauffeurs. Hier werd massaal op gereageerd. Binnen 8 dagen was het hele schema al vol. Veel mensen reageerden op persoonlijke titel, ook werden er chauffeurs ingezet vanuit de UitBus Plus en de ouderenbonden. Ook raadsleden én de burgemeester meldden zich aan. Rotaryclub Zuidplas, Rabobank Hollandse IJssel en Lionsclub Nieuwerkerk sponsorden de actie en deden ook mee aan de bezorging. Zo kwamen er veel mensen in beweging!

De plantjes, geleverd door So Natural uit Moerkapelle, werden overhandigd als attentie en waren gelijk aanleiding voor een praatje. Onder andere om te informeren hoe diegene de afgelopen maanden heeft doorgemaakt en welke impact de corona maatregelen hebben gehad. Zo kwamen er ook extra vragen om hulp en ondersteuning bij de chauffeurs terecht, die werden doorgegeven aan Welzijn Zuidplas.

De plantjes kunnen nog bezorgd worden tot vrijdag 26 juni as. Hier is voor gekozen zodat vrijwilligers de tijd kunnen nemen, om er bijvoorbeeld een paar per dag te bezorgen. De organisatie kijkt heel tevreden terug op deze zeer geslaagde actie. Zuidplas Verbindt!

Zaterdag heeft de redactie van Dichtbij het Nieuws een video gemaakt waarbij zij plantjes gingen bezorgen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Klik hier voor de video.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl