‘Mijn kind heeft verkoudheidsklachten, mag hij naar de opvang of school?’

Regio – Kinderen van 0 tot en met 6 jaar (kinderopvang en groep 1 en 2 van het basisonderwijs) met neusverkoudheid en/of loopneus zonder koorts mogen gewoon naar de opvang of de school.

Uitzonderingen hierop zijn: Als het kind in het bron- en contactonderzoek zit van iemand die positief is getest op het coronavirus en als het kind een gezinslid heeft met koorts of benauwdheid.

Het is bekend dat vooral jonge kinderen steeds opnieuw verkouden kunnen worden. Je kunt je kind laten testen, maar je bent niet verplicht om dat te doen, al wordt het wel dringend aangeraden. Als ouder weet je meestal heel goed wanneer iets een ‘gewone verkoudheid’ is of dat er iets anders aan de hand is. Je hoeft je kind dus niet bij elke snottebel te laten testen, doe dit wel wanneer je het niet vertrouwt.

Wanneer er twijfels zijn over de klachten bij jou, de school of opvang, overleg dan wat het beste is om te doen. Hierbij kan de schoolarts of jeugdarts van de GGD helpen om de situatie te beoordelen. Scholen en opvang mogen geen test eisen. Als kinderen niet getest worden, mogen ze weer naar school als de klachten over zijn.

Als iemand binnen het gezin klachten heeft die passen bij corona, dan is het dringende advies om je te laten testen. Bel 0800-1202 voor het maken van een afspraak. Je kunt ook online een afspraak maken.

Tot het afnemen van de test én bij het wachten op de testuitslag moet iedereen thuisblijven. Ook mogen vrienden en familie niet op bezoek komen. Als de coronatest negatief is, dan kan je kind weer naar school en hoeft het niet te wachten tot de klachten van het gezinslid allemaal over zijn. Wanneer de klachten toenemen of wanneer iemand koorts krijgt, dan blijft iedereen weer thuis

Meer informatie hierover is te vinden op Rijksoverheid.nl.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl