Gemeente Zuidplas: ‘Wisselend beeld bij jaarwisseling’

In Zuidplas is een wisselend beeld te zien bij de jaarwisseling. Het grootste deel van de inwoners hield zich aan de maatregelen en heeft de jaarwisseling thuis gevierd. Ondanks een landelijk vuurwerkverbod is er toch het nodige vuurwerk afgestoken, maar wel minder dan in andere jaren. Op verschillende plekken in Zuidplas is daardoor schade ontstaan. De komende dagen wordt dit geïnventariseerd.

In Dorrestein is het dit jaar rustig gebleven. In Moordrecht hebben jongeren in de vooravond voor vuurwerkoverlast gezorgd. De politie heeft de jongeren vervolgens uiteen gejaagd. Later op de avond bleef het relatief rustig. In Zevenhuizen heeft de brandweer een vuurtje moeten blussen. Zij hebben dit zonder hinder kunnen doen.

In Moerkapelle is het helaas mis gegaan. Ondanks alle positieve voorbereiding in samenspraak met een groep jongeren in Moerkapelle heeft een andere, grote groep het nodig gevonden om de gemaakte afspraken en regels te schenden en toch een vreugdevuur te beginnen. De brandweer heeft dit onder begeleiding van de ME kunnen blussen.

Burgemeester Han Weber: “Ik ben redelijk tevreden over de wijze waarop de jaarwisseling in Zuidplas is gevierd. Aan de oproep thuis te blijven heeft het overgrote deel van de inwoners zich gehouden. Toch ben ik teleurgesteld over het feit dat een andere, grote groep jongeren in Moerkapelle de gemaakte afspraken en regels hebben geschonden. Wel is het daarbij goed te vermelden dat de brandweer onder begeleiding van de ME de brand heeft kunnen blussen. Denk voortaan na en denk niet alleen aan jezelf.”