Hoe heeft Zuidplas de jaarwisseling beleefd?

Zuidplas – Het is 1 januari 2021, de jaarwisseling is voorbij. Maar hoe is het verlopen in de dorpen in Zuidplas?

Moordrecht:
Rond 16:00 uur hebben een aantal jongeren politieagenten bekogelt en zijn diverse bushokjes gesneuveld. Ook een autoruit en een aantal verkeersborden moesten aan vandalisme geloven.

Zevenhuizen:
In Zevenhuizen is het korte tijd spannend geweest. Er hing een bedrukte sfeer tussen zowel jongeren als hulpverleners maar de jaarwisseling is daar relatief rustig verlopen.

Moerkapelle:
Waar in Moerkapelle normaliter plaats is voor een vreugdevuur en gezelligheid, was dat dit jaar, door de coronamaatregelen, anders. Zowel de ochtend, middag als avond verliepen rustig in het dorp.

Na 00:00 uur en het luiden van de kerkklokken verzamelde zich 2 groepen mensen. Zo’n 150 man bij ‘Op Moer’ en zo’n 100 man bij het rode kruisgebouw. Rond 01:00 uur arriveerde een grote groep jongeren uit Zoetermeer om de (toen nog) feestelijke jaarwisseling in Moerkapelle te verstoren.

Een (iets wat leek op) vouwwagen werd op de kruising van de Akkerweg en Herenweg gereden en in brand gestoken. De sfeer werd toen grimmig, zo’n 20 politieauto’s verzamelde zich rondom het vuur om de rust te bewaren.

Rond 03:00 uur toen het vuur geblust moest worden door de brandweer moest toch de ME (Mobiele Eenheid) ter plaatse komen om de brandweerlieden te begeleiden. Daarbij is een korte inzet geweest en zijn geen aanhoudingen verricht.

Hoofd openbare orde en veiligheid van de Gemeente Zuidplas baalt enorm van deze activiteiten tijdens de jaarwisseling. “We hadden zo gehoopt op een rustige jaarwisseling. Zeker ivm de geldende coronamaatregelen en het gevaar voor de volksgezondheid. Dit is gewoon enorm balen!”