Draagvlakonderzoek voor ‘De Twee Gebroeders’ in Dorrestein

Foto: Stebru

Nieuwerkerk- De volgende stap in het proces naar het luxe wooncomplex met gezondheidscentrum in Dorrestein in Nieuwerk aan den IJssel is een onderzoek naar het draagvlak in de wijk.

De projectontwikkelaar Stebru van het complex, dat de naam ‘De Twee Gebroeders’ gaat krijgen, heeft het initiatief genomen om een draagvlakonderzoek uit te laten voeren

Daarom zullen binnenkort medewerkers van bureau Kickstart straatinterviews houden in de wijk Dorrestein. Daarnaast zullen zij ook contact opnemen met winkeliers en woordvoerders van de initiatiefgroep Rabobank-gebouw

Tijdens zo’n gesprek zullen de interviewers vragen stellen over de mening van voorbijgangers ten aanzien van dit voorgenomen bouwproject en wat deze ontwikkeling kan bijdragen aan de wijk Dorrestein en aan Nieuwerkerk aan den IJssel.

De Initiatiefgroep Rabobank-gebouw geeft aan een groot voorstander van een gezondheidscentrum te zijn op de Rabobank-locatie, maar wel met inachtneming van een fatsoenlijke woon- en leefomgeving en op een manier die passend is bij het dorpse karakter van Dorrestein binnen de gemeente Zuidplas. Door het grote aantal boven het gezondheidscentrum geplande woningen (42 levensloopbestendige appartementen tussen de 50 en 120 vierkante meter) dreigt volgens de initiatiefgroep het gebouw als geheel véél te kolossaal te worden.

Ter informatie (bron gemeente Zuidplas):

Op de voormalige locatie van de Rabobank naast winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel, ontwikkelt de firma Stebru een luxe wooncomplex met gezondheidscentrum. Het huidige pand (voormalige Rabobank gebouw), wat nu tijdelijk verhuurd wordt, zal gesloopt worden om plaats te maken voor de nieuwbouw.

Het gebouw krijgt een bijzondere naam (De Twee Gebroeders) die verwijst naar de geschiedenis van Nieuwerkerk aan den IJssel. ‘De Twee Gebroeders’ is de naam van het schip dat de Zuidplaspolder redde van een overstromingsramp in 1953. Schipper Arie Evergroen voer destijds zijn schip in het ontstane gat van Schielands Hoge Zeedijk.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl