De luisterlijn dag en nacht, ook in de regio

Zuidplas – In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon.

Door het bieden van een luisterend oor worden bellers, chatters en mailers door goed opgeleide vrijwilligers in staat gesteld hun verhaal kwijt te kunnen en daardoor pijn, verdriet en zorgen (even) het hoofd te bieden. In de regio rond Gouda kan dat via 0182- 548 500

De Luisterlijn is er voor een samenleving waarin écht luisteren naar elkaar, met aandacht en zonder oordeel, vanzelfsprekend is en waar er voor iedereen, altijd, een luisterend oor beschikbaar is.

Maar je wilt je verhaal kwijt, echter je bent meer een schrijver dan een prater. Of je wilt eerst zelf goed op een rij krijgen waar je precies mee zit. Dan kun je ook een email sturen naar de Luisterlijn via ehulp@deluisterlijn.nl Je kunt je verhaal nog eens lezen voor je het  verstuurt. E-mailwisseling is bij de Luisterlijn in veilige handen.

Wil je liever chatten dan kan dat van 10:00 uur tot 22:00 uur.  

De top drie gespreksonderwerpen bij de Luisterlijn telefoon zijn:
1. Eenzaamheid
2. Depressie en gerelateerde problemen zoals slapeloosheid, spanning, angst etc.
3. Relatieproblemen

Van de chat en e-maildienst maken vooral jonge mensen gebruik.

De top vier onderwerpen hiervan zijn:
1. Relatieproblemen
2. Omgaan met dood, somberheid, identiteit
3. Eetstoornissen
4. Automutilatie

De Luisterlijn heeft in Nederland zo’n 1500 luistervrijwilligers, die door beroepskrachten zijn opgeleid tot deskundige gesprekspartners. De beroepskrachten hebben bij de Luisterlijn allen een sociaal- agogische of een sociaal- wetenschappelijke opleiding gevolgd. Om vrijwilliger te worden is geen specifieke vooropleiding of opleidingsniveau vereist.

Interesse om vrijwilliger bij de Luisterlijn te worden?