Burgemeester Han Weber neemt roman in ontvangst over fictief dorp in Zuidplas

Zuidplas – Vandaag heeft Han Weber, de burgemeester van Zuidplas, de roman ‘Noodlot’ persoonlijk uit handen van schrijfster Marlen Visser in ontvangst genomen. De roman speelt zich af in de gemeente Zuidplas, op de plek waar het vijfde dorp is beoogd.

Burgemeester Han Weber: “We zijn ontzettendtrots dat schrijfster Marlen Visser onze mooie gemeente Zuidplas als decor heeft gekozen. Het fictieve en spannende verhaal kent weliswaar noodlottige gebeurtenissen, maar biedt de lezer ook de gelegenheid om even los te komen van de dagelijkse hectiek en een nieuw verhaal op te duiken in onze watertuin.  In tijden van corona geen onverdienstelijke bezigheid. Loskomen en buiten leven, dát is ook de belofte van ons gebiedsprofiel: Beleef Zuidplas, De Watertuin van de Zuidelijke Randstad. Fantastisch dat deze roman in heel Nederland verkrijgbaar is en via internet, en hierdoor ons Zuidplas ook landelijk op de kaart zet!”

Onlangs verscheen Noodlot, de nieuwe thriller van auteur Marlen Visser. Marlen tekende hiervoor een contract bij uitgeverij Prometheus, de uitgever van onder andere Simone van der Vlugt en Griet op de Beeck. Voor dit verhaal heeft ze zich laten inspireren door een gebeurtenis in het Zeeuwse Vrouwenpolder, zes jaar geleden, toen de Postcodeloterij-hoofdprijs op de enige postcode van dit kleine dorp viel. Waarmee alle inwoners automatisch winnaar of verliezer werden. Patrick Lodiers (BNN) maakte er een documentaire over. Ook in Moordrecht viel ooit de Postcodeloterij-hoofdprijs, maar dan langer geleden (in 2003).

Wat doet zo’n gebeurtenis met een kleine, gesloten gemeenschap? Marlen verwerkte dit in een spannend verhaal: in het fictieve dorpje Vierschoten, in de Zuidplaspolder, worden de verhoudingen stevig op scherp gezet. Met alle gevolgen van dien… Peter R. de Vries voorzag het manuscript van zijn professionele commentaar.