BOA bond reageert op seksaffaire in gemeentehuis

Zuidplas – Reactie van de Nederlandse vakbond voor bijzondere opsporingsambtenaren (BOA) op de seksaffaire in het gemeentehuis: “Het incident waarvan, zonder enig afgerond onderzoek, beweert wordt dat het de BOA’s waren, heeft hierop landelijk geen invloed gehad. Dit geldt ook voor de handhaving van de andere reguliere regelgeving.

Wel zijn de betrokken mensen, die zonder enig bewijs weggezet zijn als de daders, enorm beschadigd. Zowel privé als zakelijk. Als vakbond hebben wij deze zaak dan ook niet lichtvoetig opgenomen. Wij nemen het heel serieus dat zonder enig bewijs deze mensen, ook door het mediagedrag van de gemeente, aangetast zijn in hun eerbaarheid.

Wanneer uit het onderzoek blijkt dat er geen betrokken kunnen worden aangewezen, zullen wij van de gemeente een publiekelijk excuus eisen waarbij zij alle mogelijkheden in zullen moeten zetten om de betrokkenen zoveel als mogelijk schadeloos te stellen. Echter wachten ook wij het onderzoek af voordat wij hierover verdere uitspraken zullen doen.

Het zwabberende corona beleid vanaf het moment dat de scholen weer open gingen in combinatie met de grote demonstraties begin juni en het open gaan van de terrassen is het moment geweest waarop draagvlak en handhaafbaarheid van de maatregelen haast onmogelijk werden. Steeds wijzigende lokale maatregelen, maar ook het zichtbare gedrag van burgemeesters en landelijke politici droeg hier niet in bij

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl