Bakpiet, paarse piet en muziekpiet gezien in Zuidplas

Zuidplas – Aangezien Sinterklaas dit jaar vanuit het pietenhuis werkt kan er geen feestmiddag georganiseerd worden. Gelukkig hadden Sinterklaas en de pieten wel kunnen regelen dat een aantal van de pieten dit jaar de cadeaus gingen rondbrengen in Zuidplas.

Afgelopen woensdagmiddag 25 november was het zover en werden de kinderen t/m 8 jaar, welke aangemeld staan bij de cadeaukast van het CJG Zuidplas, verrast met een bezoek van één of meerdere pieten. Bakpiet en paarse piet waren voornamelijk in Nieuwerkerk aan den IJssel actief, terwijl muziekpiet een muziekronde maakte langs Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle.

Sommige werden toch wel wat verlegen met zomaar een piet aan de deur. Anderen wilde maar wat graag op de foto met de bezorgpiet en kwamen graag even verder naar buiten om op de foto te gaan. Alle kinderen kregen van de piet een tasje met daarin een aantal cadeaus, een chocoladeletter, een pakje chocolademelk, mandarijn en voorverpakt strooigoed.

Toen de pieten weer terug waren in het pietenhuis waren er al een aantal berichten en foto’s binnengekomen van blije kinderen en ouders.

De stichting Cupcakes voor Kids en het CJG Zuidplas willen alle inwoners en lokale ondernemers uit Zuidplas bedanken die hun steentje hebben bijgedragen om, ondanks de bijzondere tijd waarin we zitten, toch een succes van deze actie te maken. Dit door het doneren van cadeaus, lekkernijen en de mogelijkheid om bij hun een inlever box neer te zetten.