Twee coronabesmettingen bij Promen

Gouda – Helaas is dinsdagmiddag bij twee medewerkers van de FSSC-afdeling van Promen in Gouda besmetting met het coronavirus vastgesteld. Een derde medewerker is mogelijk besmet. Omdat er bij Promen veel mensen met een kwetsbare gezondheid werken heeft de directie in overleg met de GGD besloten om de 120 medewerkers van deze afdelingen per direct vrij te stellen van werk en naar huis te sturen tot en met 4 augustus. Deze medewerkers wordt dringend geadviseerd in thuisquarantaine te gaan en zich te laten testen bij klachten.

Overige afdelingen blijven open
In overleg met de GGD is besloten dat de andere afdelingen van Promen op de locatie Gouda open kunnen blijven. De situatie wordt goed in de gaten gehouden en er worden maatregelen getroffen indien besmetting wordt vastgesteld.

Maatregelen
Naast de RIVM-maatregelen die worden opgevolgd heeft Promen aan het begin van de coronacrisis direct uitgebreide maatregelen genomen om besmettingen te voorkomen. Zo zijn er o.a. looproutes aangebracht, is desinfectiegel breed beschikbaar, is de schoonmaakfrequentie op beide locaties opgehoogd, zijn speciale ‘corona-coaches’ aangesteld die toezien op het naleven van de maatregelen en zijn de werkprocessen ingericht op 1,5 meter afstand. Deze week zijn er verspreid over de locaties 7 ‘koortszuilen’ geplaatst waar medewerkers zelf hun temperatuur kunnen meten. Met deze zuilen wil Promen voorkomen dat een medewerker ongemerkt met koorts aan het werk gaat.

Directeur Frank Rossel:
“De gezondheid van onze medewerkers staat voorop, daarom hebben we direct besloten om deze twee afdelingen te sluiten. We hebben met alle maatregelen geprobeerd om besmettingen te voorkomen. Helaas zien we nu toch een aantal mensen die ziek zijn geworden. Het virus is helaas echt nog niet weg uit Nederland, en het bevestigt nogmaals dat iedereen alle maatregelen en richtlijnen heel serieus moet nemen, zowel op het werk als in de privésituatie”.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl