PRTD Corona sneltest Moordrecht

Moordreht – Sinds 1 december kunnen inwoners van de gemeente Zuidplas en omstreken terecht bij de PRTD Corona sneltest in Moordrecht. PRTD en BHV Totaalservice bieden hierbij ook de mogelijkheid om bij particulieren en bedrijven op locatie te testen. Een van de organisatoren is Sander Paas van PRTD.

”We merkten dat er in deze regio vraag is naar een snelle manier van testen. Een sneltest mogelijkheid zoals wij deze nu aanbieden was nog niet mogelijk in deze regio. De enige test mogelijkheid was de testlocatie van de GGD in Gouda. Het nadeel is dat die uitslag vaak lang op zich laat wachten” zegt Paas.

”Vooral ondernemers hebben er heel veel belang bij om snel te weten of een medewerker Corona positief is of niet. Het is belangrijk dat de bedrijfsactiviteiten snel op de normale manier hervat kunnen worden. Ook is er veel vraag vanuit de ouderen- en gehandicaptenzorg, hier is het belangrijk om snel te weten of een bewoner of client Corona positief is. Dit voorkomt het onnodig sluiten van afdelingen. Met een snelle test ontvangt u al binnen 15 minuten de uitslag”

Het afnemen van een sneltest kan niet zomaar iedereen doen en ook met gegevens moet zeer zorgvuldig worden omgegaan. Ook is de afnemer van de test verplicht een positief resultaat direct door te geven aan de GGD. De testlocatie in Moordrecht en de PRTD medewerkers die de testen verzorgen op locatie zijn zeer zorgvuldig geschoold en geïnstrueerd.

”Wij maken gebruik van de Abbott Covid-19 Panbio sneltest. Deze is officieel goedgekeurd door het RIVM en de meest gebruikte sneltest. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om volgens de huidige AVG-richtlijnen. Positieve testen worden door onze arts gemeld bij de GGD, zodat een bron-contactonderzoek kan worden opgestart. Wij werken onder de medische eindverantwoording van een BIG-geregistreerd arts waarvan de gegevens vermeld staan op onze website”

Een test op de PRTD testlocatie kost €70,00 euro exclusief BTW. Kiest u voor een test op locatie dan betaald u eenmalig €15,00 extra per bezoek.
Meer informatie over een sneltest op de locatie Zuidplaspolderweg 4 in Moordrecht, of een test bij u op locatie? Kijk op www.dethuistest.nl. Hier maakt u ook heel eenvoudig uw afspraak.