Automobilist rijdt pijlwagen aan

Moordrecht – Een automobilist reed vrijdagochtend 18 december door nog onbekende oorzaak op de A20 ter hoogte van Moordrecht tegen een pijlwagen aan. De bestuurder raakte gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Meerdere getuigen zagen hoe de auto rond 00.05 uur tegen een pijlwagen aanreed en tegen een vangrail tot stilstand kwam. Op dat moment vonden er wegwerkzaamheden plaats waardoor er nog één rijstrook open was. De auto was zwaar beschadigd. Op de bijrijdersstoel troffen agenten een fles lachgas aan die nog aan het sissen was. De bestuurder, een 22- jarige man uit Gouda reageerde erg agressief toen getuigen hem eerste hulp wilden verlenen. De brandweer heeft de bestuurder uit het voertuig geknipt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. In verband met het mogelijk gebruik van lachgas door de bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

Lachgas in de auto: dezelfde effecten als alcohol

Deze zaak is een tekenend voorbeeld van de gevaren die het gebruik van  lachgas in het verkeer kan opleveren. Hoewel het geen drug is, en niet verboden volgens de wet, kan lachgas hetzelfde effect hebben als alcohol. Het inhaleren kan hoofdpijn, duizeligheid en verwardheid tot gevolg hebben en een roes kan langer duren dan je denkt. De politie adviseert daarom altijd om niet deel te nemen aan het verkeer als je lachgas hebt gebruikt. Als het, net als in dit geval, levensgevaarlijk rijgedrag oplevert, grijpt de politie altijd in.