Oproep winkeliers in Zuidplas: ‘Koop Lokaal’

Foto: Louis Bekker

In Zuidplas zijn duidelijk signalen op te vangen van winkeliers die proberen alsnog enige omzet te maken tijdens de lock-down in deze feestmaand, waarin ze normaal gesproken juist veel zouden verkopen. 

Daarom roepen de winkeliers de inwoners van Zuidplas op om vooral Lokaal te kopen. Veel winkels die nu dicht zijn hebben wel een website en er zijn ook voorbeelden dat met ze kan bellen of e-mailen om artikelen te bestellen. Een voorbeeld is Parfumerie Pour Vous in de Reigerhof. Je bestelling kan afgehaald worden bij de ingang of ze brengen het bij je thuis.

De bloemenzaken in de winkelcentra Reigerhof ( Bloemenzee ) en Dorrestein ( Eureka ) en in de Dorpsstraat ( Meesterbloembinderij Coen van Buuren ) zijn overgegaan naar ‘buitenverkoop’ en ook de Intratuin Zevenhuizen kan zo nog kerstbomen en kerstversieringen aanbieden.


Oliebollenkraam Intratuin Zevenhuizen

Oliebollenkramen bij de grote bouwmarkten en tuincenters hebben een grote strop, omdat het winkelend publiek nu niet meer langs de kraam trekt op de parkeerplaats. De keus is dan sluiten of open blijven en hopen dat men toch langs komt. De oliebollenkraam bij de Intratuin Zevenhuizen houdt vol en blijft open tot en met 31 december, ook al staat de kraam er wat eenzaam bij. Tip: het is wel gemakkelijk om even langs te rijden met de auto en een paar overheerlijke oliebollen te halen. De verkoopster hoopt hiervoor op de berichten op sociale media en de vaste klantenkring die ze hebben.

Door Louis Bekker