Voetbal ‘Transfers’ van Zuidplas naar S.V. Ommoord Rotterdam

Moerkapelle – In het nieuwe voetbalseizoen zullen drie voetballers uit Zuidplas hun debuut maken bij S.V. Ommoord in Rotterdam.  

Juramar Bakabessy en Gino Marchena verlaten V.V. Moerkapelle en zetten hun voetbalcarrière voort bij S.V. Ommoord, hetzelfde geldt voor Marco Kleijwegt van V.V. Moordrecht.

S.V. Ommoord gaat met deze versterking uit Zuidplas hun jubileumjaar in, want op 23 januari 2021 viert S.V. Ommoord haar 100 jarig bestaan. Daarmee staan de nieuwe spelers dus ook een aantal feestelijke activiteiten te wachten in het volgend voetbalseizoen.

S.V. Ommoord is een amateurvoetbalvereniging gevestigd in de wijk Ommoord van Rotterdam. De thuiswedstrijden worden op Sportpark Zwansnesse gespeeld, pal naast de A20 gelegen. Het standaardelftal speelde sinds 2014/15 weer in de Derde klasse zondag nadat het in 2013/14 een seizoen in de Tweede klasse uitkwam, als SV Ommoord de hoogst bereikte klasse. In het seizoen 2016/17 is de club van vaste speeldag veranderd; het speelt nu op zaterdag. Het standaardzaterdagelftal komt uit in de Vierde klasse (2019/20)

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl