Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle zoekt een voorzitter

Zuidplas – De stichting “Oud Zevenhuizen-Moerkapelle” (OZM), opgericht in 1984, beheert sinds 1997 het Historisch Centrum “Ons Verleden” en heeft daarnaast een eigen tijdschrift, een website, een beeldbank en een facebookpagina. Het doel van de stichting is het bewaren en toegankelijk maken van de geschiedenis en het cultureel erfgoed van de dorpen Moerkapelle, Oud Verlaat, Zevenhuizen en de naaste omgeving.

Als ‘bevlogen’ voorzitter, met passie voor cultureel erfgoed, geef je leiding aan het bestuur en zit je bestuursvergaderingen voor, je representeert OZM extern, ook bij de gemeente Zuidplas en andere historische verenigingen. Je verzorgt de presentatie bij openingen, de vrijwilligersavond, donateursavond en eventuele andere interne bijeenkomsten en je neemt deel aan werkgroepen.

Je hebt affiniteit met cultureel erfgoed en je bent bij voorkeur woonachtig in Moerkapelle, Oud Verlaat of Zevenhuizen. OZM werkt aan de erfenis van Zevenhuizen-Moerkapelle voor het nageslacht en we laten zien dat erfgoed, naast belangrijk, ook gewoon heel leuk kan zijn.

Je komt dan bij een grote organisatie (ruim 800 donateurs) met een (te) klein bestuur, een grote groep enthousiaste vrijwilligers en een gezonde financiële situatie.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl