Openening van de Hitlandselaan in Nieuwerkerk

Foto: Park Hitland.nl

Nieuwerkerk – Wethouder Daan de Haas en voorzitter van het Algemeen en Dagelijks Bestuur van Recreatieschap Hitland opende afgelopen vrijdag de veelbesproken gerenoveerde Hitlandselaan in Park Hitland. Voor het zover was moesten meer dan 230 populieren gekapt worden, die in de belevenis van veel Nieuwerkerkers authentiek waren voor de omgeving en via sociale media is er veel ophef geweest om ze te behouden.

Pogingen, die tevergeefs bleken te zijn, omdat het wegdek in slechte staat was en niet meer voldeed aan de huidige verkeersveiligheidseisen, waardoor de veiligheid van weggebruikers en recreanten in het geding kwam. Onder en in het asfalt zaten boomwortels die bij een renovatie van het wegdek verwijderd moesten worden om verzakkingen in de toekomst te voorkomen. Beschadiging of verlies van wortels was hierbij onvermijdbaar en zou onherroepelijk leiden tot het afsterven van de hoge bomen of een dusdanige verzwakking veroorzaken, dat behoud van de bomen niet haalbaar bleek te zijn.

Van de gerenoveerde laan is het wegdek volledig vernieuwd, 260 knotwilgen zijn geplant aan weerszijden van de laan en parellel aan de Hitlandselaan is – op veler verzoek – een vrij liggend wandelpad aangelegd.

Nu even wachten tot de knotwilgen een omvang hebben die het laantje weer eer aan zal doen, echter de uitstraling van het laantje met de hoge populieren komt nooit meer terug.

Voor meer informatie zie: link

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl