Bibliotheek Moerkapelle gaat door als Bibliotheek op school (dBos)

Christelijke Basisschool Rehoboth in Moerkapelle

Moerkapelle – De bibliotheekvestiging van de Bibliotheek De Groene Venen in Moerkapelle gaat vanaf 1 augustus 2020 door als Bibliotheek op school (een zogenaamde dBos). Door de groei van het aantal leerlingen is extra onderwijsruimte nodig op de Brede School in Moerkapelle. De ruimte die vrij komt, wordt dan gebruikt voor leslokalen.

Ook zijn er te weinig betalende leden in Moerkapelle om de bibliotheek voor volwassenen rendabel te maken. Ondanks alle inspanningen en het enthousiasme van de medewerkers van de Moerkapelse bibliotheek is in goed overleg met betrokkenen het besluit genomen om de bibliotheekruimte in de nieuwe school aan de Keijzerschool toe te delen.

Het aantal basisschoolleerlingen in Moerkapelle groeit. Dit blijkt uit de leerlingentellingen en het overzicht van de beschikbare ruimte in de brede school Moerkapelle. Voor de komende twee schooljaren moeten daarom tijdelijke oplossingen worden gevonden voor extra onderwijsruimte. Alle partners vinden de oplossing om de bibliotheekruimte in te zetten als groepsruimte de beste optie.

Het college van Zuidplas en de directeur van de Bibliotheek, Gillian de Koning vinden het jammer dat de voorziening in Moerkapelle wegvalt voor de leerlingen van de Rehobothschool, voor jongeren én volwassenen. Gelukkig vervolgen de bibliotheek en de Keijzerschool de samenwerking en realiseren een dBos (deBibliotheek op school) voor de leerlingen in de aula van de school. Overigens heeft de Rehobothschool ook een eigen bibliotheekvoorziening.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl